Většinou je zaregistrujeme před Vánoci jako postní jídlo, ale lidé je dříve konzumovali častěji a po celý rok. Šneci mají v Česku hluboko zakořeněnou, leč pozapomenutou tradici. Některé restaurace se ji snaží opět oživit a daří se to nejen jim.

Také alobalová plata se šneky v mrazicích pultech supermarketů, která stačí jen na pár minut vložit do trouby a nechat zapéct, už udělala své. Kdo měl v hlavě blok, toho často právě tenhle předpřipravený polotovar přiměl ochutnat. Ne každý má totiž odvahu šneka vyzkoušet, ale ulitky zavíčkované pokličkou z bylinkového másla přece vypadají tak lákavě. A když pak překonáte zábrany, pravděpodobně vás potěší, jak dobře takový šnek chutná. Pak stačí sáhnout po starých kuchařkách a budete překvapeni, kolik úprav nabízí.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se