Pokud se nejvyšší muž českého T-Mobilu Milan Vašina rozhodne poobědvat v restauraci La Bottega Bistroteka v pražské Dlouhé ulici, zarezervuje si vždy kulatý stůl na samém konci podniku. Ani dnes tomu není jinak. O tom, že je tu častým hostem, svědčí obsluha, která se s ním zdraví a uvádí ho na jeho oblíbené místo.

Usměvavý manažer mi hned při podání ruky říká, že to na velké gastronomické hody nevidí. Vždyť venku teploty přesahují třicítku. Zjišťujeme, že bistro z rodiny restaurací italského podnikatele a šéfkuchaře Richarda Lucqueho dnes nemá polední nabídku, neboť připravilo celé nové menu. A tak experimentujeme. Milan Vašina podotýká, že nejen v Česku, ale i v zahraničí rád zkouší různá jídla a nebál by se pustit do sebebizarnějšího pokrmu. Jako důkaz přidává historku o tom, jak v Peru snědl morče s bramborami a kukuřicí, které v této jihoamerické zemi patří mezi vyhledávané speciality.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se