Je to jen pár desetiletí, kdy ryba v Česku rozhodně nepředstavovala žádný šlágr. Dovoz tresek z bratrského Sovětského svazu a inflace filé zatlačily do pozadí prvorepublikové tradice a zkreslily představy o tom, jaká pochoutka ryba může být. Nejpopulárnější tak byly sardinky z plechu, makrela z papíru a pstruh právě vytažený z potoka. A kdo měl v přízni rybáře, byl na tom, pokud jde o sladkovodní ryby, nejlépe. Pak se na talíři občas objevila i štika, lín, candát, na Vánoce samozřejmě kapr. Ten je u nás nejoblíbenější rybou a jen tyto svátky stojí za polovinou jeho celkové spotřeby.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se