Má modré běháky, sněhobílé peří, výrazná dlouhá péra kolem krku a červený hřebínek. Oproti běžnému kuřeti je mnohem křehčí, šťavnatější, s tenkou kůží a bohatou specifickou vůní i chutí. Kuře z Bresse − opeřený symbol francouzské gastronomie. Svým způsobem představuje unikát. Stejně jako víno, sušená šunka nebo třeba speciální sýry totiž nese kontrolované označení původu A.O.C. Jde o jedinou drůbež na světě chráněnou podobnou značkou.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se