Z nabídky

Salát z řepy a ananasu, pěna ze syrovátky, vanilka, šťovík

Carpaccio z tuňáka, avokádo, foie gras, pažitka, citron, kopr

Hřbet z daňka, čokoládová omáčka, perník, pomeranč, mrkev, kapusta

Tip

Velmi oblíbený je v Mlýnci sobotní a nedělní roast v anglickém duchu, během něhož jsou jednotlivé chody servírované přímo na stůl.

Experimentující šéfkuchař Mlýnce Marek Šáda připravuje na každý měsíc speciální sezonní menu, v únoru samozřejmě zasvěcené svátku sv. Valentýna a zamilovaným. Pro letošní rok vykouzlil hned několik fantastických kombinací, které překvapí i zkušené gurmány. Jako první předkrm podává svěží salát z ananasu, doplněný červenou řepou, vanilkou a šťovíkem.

Také druhý předkrm se nese ve znamení značně odvážné kombinace, neboť jeho základem je tentokrát carpaccio z výtečného tuňáka, které na talíři doprovází pestrá sestava komponentů v podobě avokáda, foie gras, pažitky a kopru.

Překvapení pro vegany

Jako hlavní chod se podává pečený daňčí hřbet s čokoládovou omáčkou, perníkem, pomerančem a kapustou, které rafinovaným způsobem doplní jemnou a nasládlou chuť omáčky. Valentýnské menu nebude, na rozdíl od většiny restaurací, k dispozici pouze 14. února, ale bude se podávat od 1. února až do konce měsíce. Cena za valentýnské menu, v němž samozřejmě nechybí ani dezert, činí 1290 korun.

Restaurace Mlýnec je díky své překrásné lokaci s výhledem na Karlův most oblíbeným podnikem cizinců, proto je také jednou z mála luxusních pražských restaurací, kde si mohou hosté objednat veganské menu ve fine dining podobě.

Jeho součástí je kreativní variace salátu, kterými je Marek Šáda pověstný. Nyní například připravuje salát z lahodného fenyklu s vodnicí, pomelem, granátovým jablkem a šťovíkem, který je navíc ochucen grepovým dresinkem. A jak skvěle může chutnat jídlo bez masa, dokazuje i pečený lilkový kaviár servírovaný s tomatovým kuskusem, bazalkou a parmezánem v základní vegetariánské verzi (vegani se samozřejmě italského sýru musí vzdát).