Z nabídky

Smažené kalamáry      210 korun

Krokety se sušenou šunkou a domácí tatarskou omáčkou      75 korun

Grilovaná chobotnice na Josper grilu s pikantní paprikou     215 korun

Tip:

Koktejlové nabídce vévodí drink připravený ze středomořského ginu s tonikem, ochucený bazalkou či rozmarýnem.

Příjemný prostor s velkými okny, stěny obložené víny, noblesní atmosféra. Takovým dojmem působí Monarch v novém kabátě, který dostal po krátké zimní rekonstrukci.

Hlavním trumfem příjemného podniku je však snoubení výborných španělských vín s pestrou nabídkou tapas, která připravuje argentinský šéfkuchař Miguel Innella, jenž pracoval jako zástupce šéfkuchaře ve španělské restauraci oceněné michelinskou hvězdou.

Mušle pečené na víně

Jenom připomeňme, že tapas není druh jídla, ale styl servírování menších porcí, který je vhodný pro sdílení a vzájemné ochutnávání. I proto si podnik vybral motto: "Nikdo pro nás není důležitější než host, až na tapas!" V nabídce nechybí výtečný jamón, tedy slavná španělská sušená šunka, či vyzrálý ovčí sýr, velmi oblíbené jsou také tradiční krokety, ať už houbové, nebo šunkové, které se servírují s domácí tatarskou omáčkou.

Mezi nejzdařilejší tapas patří brambory plněné pikantní rajčatovou omáčkou či chuťově zajímavý salát ze sardinek. Velmi úspěšné jsou také plody moře připravené na legendárním grilu Josper, ať už jsou to mušle pečené na víně chardonnay, či měkoučká grilovaná chobotnice podávaná s pikantní paprikou.