Čerstvé bylinky, zajímavá příloha, šťavnatá úprava… Králík se opravdu vypracoval z pokrmu chudiny na zajímavou surovinu i pro slavnostní stůl. Není divu, jeho maso je výtečné kvality − libové, lehce stravitelné, má vysoký podíl bílkovin, zato nízký obsah tuku, cholesterolu. Je tudíž zdravé a hlavně chutné. Zejména pokud je králík domácí skutečně "domácí", vyživený jetelíčkem v zahradní králíkárně.

Králíka, furt králíka…

Zabít, stáhnout, přidat trochu šalvěje, aby maso ztratilo ne každému příjemný typický pach, a pak už šup s králíkem do trouby nebo pěkně do hrnce a na papriku. Kdo by si nepamatoval tyto úpravy králičího masa z dětství, zvlášť na vesnici. Na většině dvorků tehdy králíkárna nesměla chybět, sloužila totiž k pravidelnému přísunu levného a zdravého masa na talíř.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se