Patříme mezi největší "pizzožrouty" v Evropě a kvalitních italských restaurací v Česku každý rok přibývá. Z jejich návštěv již tedy víme, jak správně tenoučké a jemné má být těsto a co přesně na ně patří. A když je výkonná trouba či pec, jde to i v domácích podmínkách. V létě dokonce poslouží i kvalitní gril nebo speciální ploché kameny.

Italské kulturní dědictví

Není to tak dlouho, co si Italové nechali neapolskou pizzu dokonce patentovat, tak si cení původně chudinského pokrmu, který dobyl svět. Jeho historie je však velmi dlouhá.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se