Japonská whisky vždycky byla a je − na rozdíl od fotoaparátů, automobilů a šinkansenu − do jisté míry podezřelým fenoménem tamějšího hospodářského zázraku, přestože se její produkce v některých ohledech podobá například whisky skotské: odehrává se v obdobné zeměpisné šířce i nadmořské výšce a v atmosféře ovlivněné ostrovní polohou umožňující, aby se při zrání destilátu prosadil vliv slané vody oceánu. Při pohledu na destilační kotle se pak musíte štípnout do tváře, abyste se ujistili, že nejste kdesi uprostřed Highlands. Tak proč se řada milovníků whisky nad značkami ze země vycházejícího slunce ošívá?

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se