Najít kvalitu mezi množstvím asijských restaurací v Česku bývá obtížné. Záplavě unifikovaných "čín", přizpůsobených většinové, bohužel však mylné představě o orientální kuchyni, se Gourmetguru pochopitelně vyhýbá obloukem. O to víc se soustřeďuje na autentické podniky. A obzvlášť si potrpí na ty korejské, jichž je u nás pomálu. Jednu západní inovaci v nich ale kvituje, a to že zde netrvají na tradičním zouvání, jak to před časem zažil v Soulu.

Gourmetguru si v Praze oblíbil Mamy Korean Restaurant, ať už ten na za Kotvou nebo u I. P. Pavlova, a v poslední době také Bibimbap Korea na Žižkově. Navzdory tomu, že na webových stránkách podnik sám sebe umísťuje do Karlína. Ale tento omyl může jen stvrzovat, že rozhodně nejde o rodilé Čechy, kteří se pokouší o asijskou kuchyni.

Už název restaurace napovídá, že majitelé In-ho Lee a Jong-son Kim jsou pyšní na svou stejnojmennou národní specialitu. Ta v sobě lahodně spojuje rýži, zeleninu a hovězí maso. A parádně tu umějí i proslulé kimči (na obrázku). Mimochodem, za velmi dobrou, žižkovskou cenu. Navíc zde občas mívají vtipné nápady. Například když menu má podobu obálky britského časopisu s titulkem: Korejské jídlo je nejzdravější na světě!

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz. Gourmetguru na Twitteru @GourmetguruHN

Zbývá vám ještě 0 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se