Pochoutka a ozdoba sváteční tabule, spolehlivý pomocník při redukční dietě, základ dětské svačiny i domácí party. Plátek šunky je mnohem univerzálnější, než se na první pohled může zdát. A podle zvoleného typu i jeden z pilířů racionální stravy. Chutná, zasytí, má vysoký obsah bílkovin a zároveň málo tuku. Tělo tak má i v rámci hubnoucího režimu z čeho stavět, svaly zůstávají, přitom nadbytečné tukové polštářky mizí. Šunka je jednoduše skvělá věc, ovšem musí být skvělá.

Vraz do toho…

Jednou z možností, jak si vybrat to nejlepší, je pečlivě prozkoumat složení. Že o kvalitě rozhoduje množství čisté svalové bílkoviny, tedy maximální množství masa, je známá věc. Dalším důležitým ukazatelem je podíl soli, tuku a přidaných látek − od konzervantů přes barviva po plnidla… Často čert aby se v tom vyznal. Navíc je otázka, zda skutečně platí, že co je psáno, to je dáno. Kdo chce mít jistotu, měl by zamířit k dobrému řezníkovi. Anebo si šunku vyrobit sám, což není nikterak složité, naopak.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se