Prostory a okolí nádraží Gourmetguru nikdy neměl ve zvláštní oblibě. Francouzská brasserie La Gare, což v překladu právě nádraží znamená, představovala v posledních letech výjimku.

Brasserie, tedy francouzská restaurace s příjemnou, relaxační atmosférou, funguje vedle lahůdkářství a vinotéky (vše pod hlavičkou La Gare) v domě francouzské gastronomie blízko Masarykova nádraží od roku 2009. Gourmetguru ji má spojenou s výtečnou cibulačkou a dalšími tradičními francouzskými pokrmy z vařečky šéfkuchaře Romana Dolejše.

Na přelomu roku se mu ale doneslo, že zdejší kuchyni nově velí Jan Kvasnička. Ten v minulosti působil také ve staroměstském Zdenek’s Oyster Baru, kde výtečně zpracovávají plody moře, nebo vyhlášené Francouzské restauraci Art Nouveau v Obecním domě. Jeho kulinářský styl ovlivnila praxe v laiky i odborníky výborně hodnocených australských restauracích Forty One či Iceberg, kde vařil ještě jako student Kulinářské akademie Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Zpátky do českých krajin Jana Kvasničku přivedlo sčítání daní. "Studenti smí v Austrálii pracovat pouze dvacet hodin týdně. Pokud by přišli na moje přesčasy, určitě by mě vyhostili. Raději jsem tedy týden před sčítáním sám odletěl," prozradil s úsměvem.

Pro La Gare spolu se svým týmem deseti kuchařů, dvou pekařů, pěti cukrářek a řezníkem sestavil Jan Kvasnička nové menu a Gourmetguru je zvědavý, jak si nový šéfkuchař s vysoko nastavenou laťkou poradí. Na současném jídelním lístku Gourmetgurua nejvíce zaujala presovaná ruánská kachna, kříženec domácí a divoké kachny. V La Gare ji připravují tak, že přímo před vámi ve speciálním lisu presují skelet s křídly zbavený stehen, prsou a vnitřností. Tím se z kachny dostane krev a tuk, jimiž se pak zahustí omáčka.

Krvavá je také Boudin noir, klobása v domácí briošce s grilovaným jablkem a jablečnou majonézou (na obrázku). Na tu se Gourmetguru hodně těší.Boudin noir v domácí briošce s grilovaným jablkem