Do Café Savoy ve Vítězné ulici na pražské Malé Straně Gourmetguru rád chodí na bohaté snídaně, zdejší míchaná vajíčka s pažitkou si zamiloval.

Café Savoy, restaurace a kavárna sítě Ambiente, kterou vlastní podnikatel Tomáš Karpíšek, bylo prvním podnikem řetězce zaměřeným na českou kuchyni. Otevíralo v roce 2004 a Gourmetgurua už při první návštěvě zaujalo noblesní atmosférou kaváren z dob první republiky. Kuchaři vaří české klasiky a dorty, které Gourmetguru ochutnal, byly poctivé. Díky neorenesančnímu stropu, který je dokonce památkově chráněn, si tu připadáte téměř jako ve vídeňské kavárně.

Restaurace je proslavená svými gourmet menu, mezi nimiž najdete takové předkrmy, jako jsou šneci na víně s lanýžovou polentou nebo ruský kaviár Beluga. Mezi hlavní gourmet jídla teď šéfkuchař Roman Frencl přidal novinku: grilovaný kančí hřbet s pyré z topinamburu, tedy slunečnice hlíznaté, s houbami a kapustou.

Jak zjistil Gourmetguru od samotného autora receptu, od nápadu po finální představení trvala příprava celého chodu pět dní. "Hlavní inspirací je pro nás vždy sezonnost jednotlivých surovin a jejich správná kombinace. Nové jídlo také musí zapadat do našeho konceptu," vysvětlil šéfkuchař Roman Frencl, na co bere při vymýšlení nových pokrmů ohled.

Jak doporučil pohotový sommeliér, kančí hřbet se skvěle páruje s vínem Cabernet Sauvignon Vylyan či Malbec Troteligotte. Na brzkou návštěvu je Gourmetguru velmi zvědavý!Grilovaný kančí hřbet, topinamburové pyré, houby, kapusta