Adrenalin v restauraci AvantGarde

Protože je Gourmetguru požitkář, i letos se chystá do dejvické restaurace AvantGarde na čtvrtý ročník food festivalu Chef Time Fest, který startuje 8. února a v průběhu sedmi večerů nabídne velkolepou přehlídku zážitkové gastronomie.

Marek ŠÁda 2

"Festivalu se účastním už potřetí. Zhruba měsíc dopředu si promýšlím suroviny, ze kterých skládám menu," prozradil Gourmetguruovi Marek Šáda, nový šéfkuchař restaurace Bellevue, a dodal, že určitě bude trochu nervózní. Představí se totiž během posledního festivalového večera ve čtvrtek 23. února v duelu s Martinem Svatkem, který působí v táborském hotelu Nautilus.

Gourmetguru se těší, že během vybraných večerů zhlédne napínavé kuchařské duely, navštíví školu vaření a povečeří se šéfkuchaři. Letos se na akci objeví také šéfkuchaři Norbert Hojda z Liberce či Tomáš Popp z Plzně. Aktuální ročník oproti těm předchozím dává šanci ukázat své síly také mimopražským šéfkuchařům a Gourmetguru to oceňuje.

Puro Gelato v evropském finále Gelato World Tour

Tým gelaterie Puro Gelato v čele s majitelkou Ľudmilou Strakovou má pořádný důvod k oslavě. Koncem ledna zvítězil na německém semifinále Gelato World Tour – soutěže, která hledá nejlepší zmrzlinářství světa.

"Dlouho jsem usilovala o to, abych se mohla přihlásit," objasňovala Gourmetguruovi Ľudmila Straková, proč se Puro Gelato účastnilo německé soutěže. "České kolo soutěže je ve hvězdách, proto jsem šla do toho sousedního. Abych řekla pravdu, nedoufala jsem ani v půlprocentní šanci na úspěch." Gourmetguru se podobným obavám nediví – Puro Gelato se utkalo s více než šedesáti německými zmrzlináři italského původu, navíc sdruženými ve společné unii. "Nikoho jsem tam neznala. Je to důkaz, že tady vztahy nehrají žádnou roli a soutěž je opravdu objektivní," dodala Straková s nadšením.

Kolem první pobočky Puro Gelata Gourmetguru pravidelně chodí na Výtoni, druhá se otevřela loni v létě jen pár kroků od Staroměstského náměstí. Zmrzlinu z ručně sbíraného máku s domácími povidly a kandovaným pomerančem, která zajistila pražské zmrzlinárně vítězství, musí Gourmetguru rozhodně ochutnat. I když je na studenou pochoutku přece jen možná trochu brzo, vyrazí hned – co kdyby se na něj později nedostalo.

Z italského města Rimini, kde se německé kolo konalo, postoupila Ľudmila Straková do evropského finále v Berlíně. Velké celosvětové finále Gelato World Tour proběhne 5. až 7. září v prostorách Piazzale Fellini opět v italském Rimini.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.