Holandská káva neboli dutch coffee v českém pojetí znamená kafe neurčitého původu, štamprle ginu, cukr, šlehačka ve spreji a navrch posypat kakaem. A teď si řekneme, jak holandská káva vypadá doopravdy: voda chlazená ledem pomalu kape na čerstvě namletá zrna a přes ně dále do připravené nádoby. Díky extrahování kávy za studena má takto připravovaný nápoj jemnější, ovocnější a sladší chuť. Celý proces je velmi pomalý a může trvat až 12 hodin.

Původně kávu takto začali připravovat Nizozemci při svých koloniálních výbojích do Asie, kde se tento způsob uchytil. Oblíbili si ho i Korejci a ty nejzajímavější a nejkrásnější stroje na výrobu dutch coffee vznikají právě tam. "Lidé se rádi dívají na proces překapávání kávy, proto mají často tyto stroje v kavárnách výsadní místo. Ale žádný z nich nebyl navržený tak, aby kavárnu zároveň i zdobil," řekla proč ne?! členka týmu korejské značky Dutch Lab Jane Hanová. Pět designérů dalo dohromady svou vášeň pro kávu a architekturu a vznikla sada překapávačů inspirovaných ikonickými stavbami i světem filmu.

Jeden připomíná Eiffelovu věž, druhý katedrálu Sagrada Família, další je inspirován estetikou světa Hvězdných válek nebo Pána prstenů. Takto pojaté stroje na kávu by se snadno daly zaměnit za sofistikované skládačky inspirované gotickými stavbami. Nejsložitější model je sestaven z 1500 dílů.