Diety ani půsty se Gourmetgurua moc netýkají. Hodů spojených s různými oslavami se naopak účastní moc rád. Ve zvláštní oblibě má masopust – několikatýdenní období, které vrcholí Tučným čtvrtkem, jenž letos připadl na 23. února. Během masopustu se odehrávají velké hostiny, taneční zábavy a také zabijačky. Tradic v tomto duchu se ke Gourmetguruově radosti drží některé restaurace, které se chystají své hosty na Tučný čtvrtek pořádně vykrmit.

Dvojité porce masa a tuplované panáky za stejnou cenu nabídnou ve všech Lokálech Ambiente. Pozadu nezůstanou ani restaurace této skupiny – i tady se chystá takzvaný Tučňák. Gourmetguru plánuje zajít do podniku Naše maso, kde by měl po uvedení hesla z Facebooku restaurace dostat na uvítanou rolovaný bůček v housce. V Brasileiru ve Slovanském domě se zase budou podávat jelítka, tatarák či husí škvarky.