Diety ani půsty se Gourmetgurua moc netýkají. Hodů spojených s různými oslavami se naopak účastní moc rád. Ve zvláštní oblibě má masopust – několikatýdenní období, které vrcholí Tučným čtvrtkem, jenž letos připadl na 23. února. Během masopustu se odehrávají velké hostiny, taneční zábavy a také zabijačky. Tradic v tomto duchu se ke Gourmetguruově radosti drží některé restaurace, které se chystají své hosty na Tučný čtvrtek pořádně vykrmit.

Dvojité porce masa a tuplované panáky za stejnou cenu nabídnou ve všech Lokálech Ambiente. Pozadu nezůstanou ani restaurace této skupiny – i tady se chystá takzvaný Tučňák. Gourmetguru plánuje zajít do podniku Naše maso, kde by měl po uvedení hesla z Facebooku restaurace dostat na uvítanou rolovaný bůček v housce. V Brasileiru ve Slovanském domě se zase budou podávat jelítka, tatarák či husí škvarky.

Na konec si však Gourmetguru nechává moderní jídelnu Čestr. Masopustní hodování je totiž jedna z posledních možností, jak ochutnat zdejší českou klasiku. Podnik kvůli rekonstrukci sousední budovy Státní opery 28. února dočasně zavírá. Jak dlouho bude trvat, než zase otevře, zatím jasné není. Gourmetguru se ale informoval, že Ambiente připravuje novou restauraci zaměřenou na české maso.

Po masopustním hodování podle tradice následuje čtyřicetidenní půst. Že by Gourmetguru také chvíli "strádal"? Třeba mu po tak vydatných hodech nic jiného nezbyde.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.