Gourmetgurua čas od času honí mlsná, a obzvláště rád si pochutnává na zmrzlině. Oblíbil si gelaterii Angelato, která po dvouměsíční zimní pauze od 1. března opět provoněla pražský Újezd a Rytířskou ulici. Letos navíc otevírá v novém kabátě a v opojení desátého výročí.

"Slavíme narozeniny, rosteme a rozvíjíme se," řekla Gourmetguruovi spolumajitelka gelaterie Biljana Kebakoska, která spolu se svým manželem Zlatkem roku 2007 podnik založila. Dodala, že koncem roku se můžeme těšit na třetí pobočku, která se otevře na Praze 6. Majitelé také během zimní pauzy nechali zrekonstruovat interiér v Rytířské ulici pod vedením studia A1 Architects. Pobočka na Újezdě se dočkala vlastních toalet.

Pro sezonu 2017 si tým gelaterie připravil také nové druhy zmrzlin: například příchuť čaje Rooibos, zázvoru s kardamonem nebo pomeranče s ibiškem (na obrázku). "Hýčkáme své zákazníky už deset let a ti jsou po zimní přestávce nedočkaví," dodala Biljana Kebakoska. I Gourmetguru je nedočkavý. Jak asi bude chutnat taková "čajová" zmrzlina?

TMA0022 kopie
Angelato otevírá po zimní pauze. Připravilo nové druhy zmrzlin.
Foto: archiv Angelata
zmrzlinárna Angelato
Angelato nechalo zrekonstruovat pobočku v Rytířské.
Foto: archiv Angelata

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.