Po dvou letech rekonstrukce byla v polovině února znovu otevřena kavárna Cafe Rudolfinum umístěná ve Sloupové síni. Nový podnik provozuje gastronomická skupina Zátiší, jejíž majitel Sanjiv Suri v Praze začínal před 26 lety právě s kavárnou − tehdy v prostorách Národního muzea.

Cafe Rudolfinum chce být současně českou i kosmopolitní kavárnou, která se zaměří na prezentaci kvalitních pokrmů z vlastní výroby a kvalitní kávu, dodávanou zavedenou společnost La Boheme. A přestože nabídka podniku není široká, zaujme nečekaně kreativní a vytříbenou podobou. Vše je totiž laděné tak, aby maximálně souznělo s filozofií Rudolfina, které je v první řadě domovem České filharmonie.

Tip:

Vyzkoušejte chia semínka v kokosovém mléce s kiwi a mučenkou či tvarohový dort s mákem.

Chuťovky ve sklenici

Kavárna nemá klasickou snídaňovou nabídku, neboť je otevřená od 11 do 23 hodin, a spíše se zaměřuje na lehčí jídla k vínu, ať už před či po koncertech. Navíc zde také nehraje žádná hudba, která by po koncertu mohla rušit estetický zážitek posluchačů. Ale pojďme už k samotné kulinární nabídce vystavené v prostorných vitrínách, z nichž si hosté sami vybírají. Potěší nabídka originálních chuťovek, ať už jsou to cuketové matjesy, nakládaná parenica se zelím či pečené papriky plněné sýrem.

Z nabídky:

1. Basturma z lososa, cuketové matjesy a pečivo

185 korun

jarvis_58b6ddac498e640526ecb662.jpeg

2. Caesar salát s praženým špekem, vejcem, parmazánem a dresinkem

75 korun

jarvis_58b6ddac498e640526ecb666.jpeg

Maso jako dort