Trhané nemusí být jen palačinky, dokazuje dvojice podnikatelů, která si v Dejvicích koncem roku otevřela bistro s americkou specialitou – dlouze pečeným trhaným masem.

"Trhané maso jsme ochutnali loni na dovolené v USA. Bistra s touhle pochoutkou jsou tam na každém rohu," líčí Patrik Habart. Trhané maso je oslovilo natolik, že se rozhodli v Praze otevřít další podnik – spolu už provozují burgrárnu Hadog.  

A tak koncem minulého roku vzniklo dejvické bistro Prostě trhané, kde chtějí lidem ukázat, že rychlé občerstvení neznamená nutně nekvalitní jídlo. Pikantní, osm hodin pečené hovězí i vepřové maso nakládají do marinád a servírují s kuskusem, v bagetce a s lupínky nachos.

Gourmetgurua zajímal především původ masa. Majitelé prozradili, že jej získávají z českých chovů od dodavatelů, se kterými už léta spolupracují. Ačkoliv menu bistra obsahuje jen dvě položky – vepřovou a hovězí variantu, rozšiřovat jej nechtějí. "Chceme především zachovat smysl a styl našeho záměru," vysvětlují.

Na trhané maso Gourmetguru zajde občas také do Karlína, kde ho servírují spolu s kanadskými hranolky Poutine v rodinném bistru Garage. Jinak na něj v Praze ještě nenatrefil.

Prostě trhané