Pražská restaurace Mlýnec našla díky šéfkuchaři Marku Šádovi svůj styl. Hitem zimního menu byla grilovaná perlička s konfitem v podobě smažené masové pralinky, s topinamburem a omáčkou albufera, valentýnské menu bylo nezapomenutelné díky kachnímu prsu připravenému ve vakuu a doplněnému krvavým pomerančem a jedlou hlínou.

S příchodem jara Marek Šáda sestavil nové menu inspirované rozkvetlými stromy a květinami, jarními vůněmi, velikonočními vajíčky i velikonočními chutěmi:

◼ Marinovaný pstruh a kaviár, jablka, rebarbora, římský salát, ředkvičky
◼ Vejce pošírované při 63 °C, drůbeží játra, pěna z uzeného bramboru, mladý špenát, řeřicha potoční
◼ Jehněčí hřbet a konfit, černý česnek, kroupy, pórek, šťovík, jehněčí jus
◼ Zmrzlina z kopřivy, bramborová nádivka, hrušky

Za zvláštní zmínku stojí pošírované vejce na lůžku z uzeného bramboru v podobě pěny. Chutí a vůní tahle kombinace navodí atmosféru jarního venkova, a to i díky ozdobení řeřichou potoční.

Hlavní chod je výrazně masový. Jehněčí hřbet se pod vidličkou krásně měkce rozpadá a ke kroupám ladí výtečně, těch by si ale masové jídlo zasloužilo i víc.

Do jarních chutí se zahalil i dezert – kuchaři k němu připravují kopřivovou zmrzlinu, v níž objevíte i části kopřivových lístečků. Ke zmrzlině dostanete chuťově ladící, ale pro zmrzlinový dezert poněkud neobvyklou bramborovou nádivku a plátky hrušek. Dezert se podává ve sklence postavené na hlubokém talíři, jenž je naplněn vodou a drobnými oblázky. Do vody číšník nasype suchý led a celý dezert se rázem zahalí do působivé scenérie mlžného oparu.

Jarní, nebo chcete-li velikonoční menu si v restauraci Mlýnec můžete vychutnávat celý duben. Není ale jedinou novinkou, kterou si restaurace připravila. Součástí menu je nyní T-Bone steak, který se vyznačuje kostí připomínající písmeno T, dělící celý kus na nízký roštěnec a svíčkovou.

Maso se do restaurace dováží z americké Nebrasky. Pochází ze skotu plemene Black Angus a pyšní se označením USDA Prime Beef. To získává maso zemědělství, jež klade důraz na kvalitu a tukové mramorování. T-Bone steak, který připravují v Mlýnci, pochází z masa nejvyšší kvality – prime, z dobytka, který je mladší než 30 měsíců. V restauraci maso tepelně upravují na grilu s dřevěným uhlím. 900gramový steak dostanete s pečenou řepou, kadeřávkem, slaninou a domácí barbecue omáčkou.

Black Angus T Bone steak, pečená řepa, slanina, kadeřávek a domácí barbecue omáčka v restauraci Mlýnec
Black Angus T Bone steak, pečená řepa, slanina, kadeřávek a domácí barbecue omáčka v restauraci Mlýnec.