Jen pár metrů od malostranských mosteckých věží, přímo na turisticky exponované Královské cestě funguje již řadu let oblíbená restaurace Pod Věží, která se snaží najít průsečík mezi tradiční a moderní českou kuchyní.

Přestože restaurace Pod Věží si získala své renomé díky vybroušené podobě české kuchyně, za zkoušku stojí také několik "mezinárodně" laděných pokrmů, žádané jsou grilované krevety s lehce pikantní wasabi majonézou či vynikající rustikální dýňové gnocchi servírované s jemnou pečenou dýní a skvostnou omáčkou z kozího sýra.

Tip:

Ochutnejte netradiční "štrúdl" v podobě hruškového závinu s rozinkovou omáčkou a pěnou z anglického krému.

Daněk versus divočák

Většina hostů ovšem dává přednost české kuchyni, neboť šéfkuchař se nebojí výrazných chutí a zajímavých kombinací, které dávají českým jídlům nečekaný šmrnc. Jako příklad poslouží povedená zvěřinová paštika podávaná s nastrouhaným kaštanem, houbičkami naloženými v chilli a zázvoru a omáčkou z čerstvých borůvek, kterou můžete ochutnat jen do konce března, stejně jako jelení guláš na červeném víně s jalovcem a jeřabinami či zajímavou konfrontaci dvou druhů zvěřiny − a sice daňčího hřbetu pečeného v bylinkové krustě a konfitovanané plece z divočáka.