Je to pár let, zapadl jsem na oběd do čísla 66 na londýn­ském (taky jakém jiném, že) Trafalgar Square. Dnes se to tam jmenuje The Admiralty, tenkrát A'bunadh (gaelsky Pramen). K obědu tu podávali hříšně drahé "ale", svrchně kvašené pivo, údajně první v historii, které dokvášelo v sudech po sladové whisky.

V Glenfiddich Distillery to nyní malt master Brian Kinsman novátorsky otočil a přečerpal whisky k "dostaření" do sudů po IPA. Zkratka je známá od 19. století a znamená "India Pale Ale", tedy světlé "ale", které se exportovalo do Indie. Aby přežilo útrapy námořní dopravy, vařilo se na vyšší stupeň alkoholu a silně se chmelilo, aby se vyloučily vlivy bakteriální infekce. Výsledkem bylo extrémně hořké pivo (v Čechách je k ochutnání IPA od Bernarda; stejně skvěle hořké jako − bohužel také − hříšně drahé).