Na mořské plody a ryby si Gourmetguru rád zajde do italské restaurace Aromi na pražském náměstí Míru, která zde funguje od roku 2005. S příchodem jara si podnik nachystal hned několik překvapení.

Jedním z nejzásadnějších je postup kuchaře Petra Špejzla, který v restauraci vaří už čtyři roky, na pozici šéfa kuchyně. Během své kuchařské praxe absolvoval Špejzl mnoho pracovních stáží v Irsku a působil například v síti hotelů Four Seasons či v americkém Houstonu.

Pro hosty restaurace Aromi připravila nové jarní menu, kterému vládne telecí krk a treska – ať už zauzená s ragú z bílých fazolí či solená za doprovodu ricottových gnocchi. Nový šéfkuchař nezapomněl ani na dezerty a Gourmetguru už se těší, až ochutná zázvorovou Panna Cottu s pikantní omáčkou a marinovaným mangem.

Kromě toho, že Aromi právě otevírá zahrádku a nově o víkendu servíruje snídaňové menu až do 17 hodin, restaurace také zprovoznila dětský koutek. "Chceme být vstřícní k rodičům a poskytnout jim péči profesionální chůvy, aby si mohli jídlo nerušeně vychutnat," ujistila Gourmetgurua Markéta Tichavská ze společnosti La Collezione, pod kterou restaurace Aromi patří. Chůva je k dispozici o víkendu vždy od 11 hodin.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.