28. února se kvůli rekonstrukci budovy Státní opery naneurčito zavřely dveře restaurace Čestr. Už tou dobou ale Ambiente připravovalo nový prostor v pražské ulici Politických vězňů. Nový podnik nese název Kantýna a je řeznictvím a restaurací v jednom.

Kantýna dosud fungovala v tajném zkušebním módu, kdy probíhaly ochutnávky českého hovězího a vepřového masa, na něž se podnik specializuje. V sobotu 1. dubna se restaurace situovaná do v prostoru bývalé banky a zednářské lóže oficiálně otevírá veřejnosti.

O provoz Kantýny se bude starat tým Čestru v čele s šéfkuchařem Pavlem Strakou. "V přední části je řeznictví s několika místy k sezení, v centrální části s masivním mramorovým stolem si hosté u teplého pultu objednají maso na váhu," sdělila Šárka Hamanová z Ambiente.

Dominantou restaurace je také velký gril s otevřeným ohněm, na kterém budou kuchaři připravovat maso, další jídla budou budou tvořit v designovém mosazném nádobí Mauviel z Francie. Jeho tradice sahá až do roku 1830, kdy se začalo vyrábět ve Villedieu-les-Poeles, normandském "městě mědi".

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.