Jako Čech má Gourmetguru pivo rád – především to čepované. A ještě větší radost má, když si může vybrat a ochutnat třeba nějaký netradiční ležák. Nalákal ho proto Nubeerbar na pražských Vinohradech, který otevřel před pár týdny. Na čepu nabízí dvaadvacet druhů piv, v lahvích okolo stovky variant.

Bar otevřeli mladí podnikatelé, milovníci piva. Inspirovali se ve Velké Británii i Německu, odkud do Česka přivezli ideu moderního pivního baru s designovým interiérem a širokou nabídkou domácího i zahraničního piva. Ve vinohradském podniku zabírá dlouhá řada naleštěných výčepních kohoutů celou šířku místnosti.

Kdo by si nevybral rovnou z pípy, může prostudovat nabídku lahvových piv, která čítá okolo stovky kousků ze všech koutů světa – Itálie, Ameriky, Ruska nebo Anglie. Gourmetgurua zaujal bohatý výběr piv typu ale, jako jsou Matuška, Permon, Mordyr nebo sytější a hustší Stouty a Portery.

Ochutnal americké pale ale Pouštní kráska z pražského pivovaru Nomád s bylinnou a trochu kořenitou vůní, tmavý Vánoční Bock i slavkovské svrchně kvašené pale ale T.N.T. "Součástí naší nabídky jsou a budou kromě tradičních ležáků limitovaná lahvová piva nebo novinky na výčepu," ubezpečil Gourmetgurua zakladatel baru Anton Kuznetsov.Nubeerbar na Vinohradech. Foto: archiv baru

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.