Obložený chlebíček nenechává chladným ani šéfkuchaře pražské restaurace Grand Cru Jana Punčocháře. "Když se řekne chlebíček, představím si snídani v lahůdkách Zlatý kříž," říká pohotově. Tam si nejvíce pochutnával na vajíčkovém chlebíčku se šunkou, který zapíjel žlutou limonádou. "Po chlebíčku jsem sáhl občas také při kocovině," přiznává s úsměvem.

V minulosti byl favoritem známého českého šéfkuchaře chlebíček s máslem, okurkou a uherákem, i jeho chutě se ale mění. "Už se snažím připravovat je jinak a zdravěji. Sáhnu­-li po majonéze, tak vždy domácí," pokračuje Punčochář s tím, že má rád třeba chlebíčky se sušenými rajčaty, šunkou od kosti, s kyselými rybičkami a pečenou paprikou nebo třeba se sardelovými oky.

Kyselé rybičky ho nyní opravdu baví, a proto speciálně pro magazín ego! připravil svou variaci chlebíčku s pečenými paprikami, ančovičkami marinovanými ve vinném bílém octu, kapary a smaženými ančovičkovými kostmi.

Postup:

Zbývá vám ještě 30 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se