Severská kuchyně v posledních letech stoupá na popularitě nejen v evropských metropolích, jakými jsou Londýn, Paříž či Berlín – jejím kouzlem se nechávají inspirovat i přední čeští šéfkuchaři. Pavol Pavlík dříve působil v restauracích Flambée, Alchymist nebo Le terroir, od 14. února však stojí v čele kuchyně Bistrøt 104 v Korunní ulici na pražských Vinohradech, kde prý tráví 95 procent svého času.

V prostorném podniku se snoubí kombinace šedých zdí, břidlice, jehličí a masivního dřeva – Bistrøt 104 má největší stůl z jednoho kusu dřeva v Praze. Interiér doplňuje zeleň živých rostlinek a line se tu vůně domácí fermentované limonády. Se šéfkuchařem Pavolem Pavlíkem jsme si povídali o přírodní inspiraci v gastronomii, týmové práci v restauraci i vztazích na pracovišti.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se