Mistři kuchaři ze tří kontinentů, od majitelů tří michelinských hvězd po nové superstar na kulinářském nebi, si spolu se sommeliéry připravili originální recepty, jejichž harmonická chuť již od prvního sousta nadchne i ty největší gurmány. Rozmanité textury a chutě přinášejí jedinečný zážitek.

Christian Le Squer z pařížské restaurace Le Cinq připravil elegantní "virtuální houbovou omeletu". Rodák z drsné Bretaně snil o tom, že se stane rybářem. Dnes je z něj jedna z největších hvězd francouzské gastronomie. Tento mistr na mořské ryby si pro knihu Z lesa na vidličku, jež doprovází projekt párování ingredience a šampaňského, vybral hojně rozšířenou pečárku. Fádní? V jeho podání nikoliv! Důvodů k překvapivému receptu měl hned několik.

"Omeleta je velmi populární jídlo, které už ale ve velkých restauracích nenajdete. Tím méně v těch moderních, jako je Le Cinq," říká. "Což je škoda, protože to je velmi uklidňující pokrm. Stejně tak je podceňovanou ingrediencí pečárka. Moje omeleta je vlastně sabayon z vaječných žloutků, šampaňského a černých lanýžů." Praha se na prestižní gastronomickou mapu dostala také. Až budete mít chuť na to nejlepší šampaňské a něco nečekaného na talíři, zajděte si do Spices hotelu Mandarin Oriental nebo do restaurace U Malířů, kde po celý rok budou oslavovat letošní kreativní spojení. Takže na zdraví a na houby!