Krystal Bistro v pražském Karlíně je zavedený podnik s dobrou gastronomií, kam Gourmetguru vždy rád zajde. Sesterské bistro K mini s pekárnou, které otevřelo hned vedle, má ale také co nabídnout. Výtečnou sekanou v housce počínaje, přes salát z pečených brambor, quiche až po domácí rohlíky, housky i chleba.

V pátek 26. května podnik přechází ze zkušebního do ostrého provozu a Gourmetguru stihl návštěvu ještě před oficiální otvíračkou. Hned u vstupu si všiml pečlivě naaranžované skleněné vitríny, kde ho zaujaly všemožné druhy sýrů, zavařenin, paštik i jogurtových nápojů z Farmy Bláto nedaleko Uhlířských Janovic.

"Z jejich mléka a vepřového sádla vyrábíme také rohlíky a housky, díky tomu jsou křehké a nadýchané," řekl zvědavému Gourmetguruovi vrchní pekař bistra, který právě přivezl vychladnout čerstvou várku kváskového pšeničnožitného chleba.