Tradiční evropská kuchyně s moderním šmrncem

Restaurant Sova v Balbínově ulici na pražských Vinohradech objevil Gourmetguru před pár týdny. Dozvěděl se, že majitelem podniku je Andrei Novikov a jeho rodina, kteří hledali v Praze místo pro restauraci dlouhodobě. Když se jim podařilo najít prostory necelé dvě minuty chůze od náměstí Míru, chtěli zachovat jejich atmosféru. Interiér proto zrestaurovali a prostor lehce osvěžili moderním designem.

Interiér Restaurantu Sova.V restauraci Sova připravují evropskou i českou kuchyni s moderními prvky - salát z kapra tu podávají za doprovodu kouře ze dřeva, salát z makrely s mussem z červené řepy v kapalném dusíku. Specialitou je domácí zmrzlina z černého piva. Gourmetgurua zaujal také vepřový bok dušený na pivu a telecí líčka.

"Naši kuchaři připravují z běžných surovin nápadité pokrmy, například cibulový džem, marmeládu z červené řepy nebo ruský chvorost z celeru," doplnil majitel restaurace.

Our cafe a Divoké matky spojili síly

Gourmetguru před pár dny informoval o tom, že v Our cafe proběhnou velké změny. "Thai father" Pavel Rexim Mejsnar podnik zavírá, uvolňuje místo nové kavárně, sám odjíždí do Thajska a své podnikání přenechává následovníkům, jimž nechává vyrobit food truck. Jakmile ale Mejsnar své záměry oznámil, přišlo mu prý více než šest stovek zpráv od zákazníků, kteří přerušení provozu litovali.

Thai father se proto rozhodl v čase, který mu zbývá před odjezdem do Thajska, své podnikání zachovat. S Our cafe se přesunul z Křižíkovy ulice o kousek dál do Hybešovy, do kavárny Divoké matky. Se svou nabídkou čítající jednu thajskou specialitu denně se sem vejde. Ostré pannang curry, krůtí maso i thajská rýže jsou tedy zpátky.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.