K letnímu červnovému počasí patří jahody a čerstvé bylinky. Degustační menu, které bude restaurace Mlýnec po celý červen podávat, je jimi proto prodchnuté. Sladké a zralé jahody hrají důležitou úvodní a závěrečnou roli v originálních pokrmech.

Prvním chodem menu je Foie Gras paté s jahodami, angreštem a jablkem. V dalších dvou pokrmech již zastupují léto bylinky. V prvním případě koriandr v kombinaci s herinkem, tedy sleděm obecným. Šéfkuchař ho do menu zařadil v podobě ceviche, marinovaných kousků studené ryby. V druhém případě jde o tymián, který doplňuje grilovanou kotletu z přeštíka, tedy černostrakatého přeštického vepře. Cassoulet v tomto chodu představují fava fazole, hrášek, sušené rajče, sušené fazole, škvarky, vývar a máslo.

Červnové degustační menu v Mlýnci sestává ze čtyř chodů:

◼ Foie gras paté, jahody, angrešt, jablko
◼ Ceviche z herinka, okurka, červená paprika, koriandr, tapioka chips
◼ Grilovaná kotleta z přeštíka, cassoulet, tymiánový jus
◼ Zmrzlina z černého česneku a vanilky, spálená čokoláda, jahody, citronový cake

V letním menu nesmí chybět zmrzlina. Šéfkuchař Marek Šáda ji připravil z černého česneku a vanilky a doplnil jahodami, citronovým cakem a spálenou čokoládou. Bílá čokoláda v hrnci vykrystalizuje a cukr zkaramelizuje, tím získá specifickou chuť.