V malostranské Mostecké ulici objevil Gourmetguru nový podnik se zajímavým konceptem. Roesel – beer and cake, stálo na ceduli před vstupem do stinného průchodu starého domu. V turistickém centru vedle Karlova mostu si posléze Gourmetguru dal výborný domácí zákusek a pivo z malého východočeského pivovaru v Potštejně. A to za příznivou, neturistickou cenu. Gourmetgurua proto samozřejmě zajímalo, jak se sem podnik dostal.

"Spolumajitel Jindřich Kravařík je vnuk majitele domu, pana Roesela. Jeho rod žije na Malé Straně stovky let," objasnil Gourmetguruovi druhý společník David Hájek název podniku i jeho umístění. Oba někdejší spolužáci prý chtěli Mostecké nabídnout domácí alternativu k asijským restauracím, které v ní donedávna převládaly. Pojmenováním podniku po rodu malostranských starousedlíků chtěli také odkázat k trvalejším hodnotám, které kontrastují s místním rychloobrátkovým prodejem trdel a matrjošek.