Dobrých burgerů není nikdy dost, pomyslel si Gourmetguru, když se doslechl o novém podniku na Vinohradech s lákavým názvem Let’s Meat. Na rohu Jičínské a Slezské ulice restauraci před dvěma týdny otevřel šéfkuchař Pavel Matseushuk, který dříve působil například v žižkovských restauracích Trattoria La Casa či Guston.

Let’s MeatV Let’s Meat se zaměřuje na americké speciality: burgery, steaky, žebírka a kuřecí křídla. "Křidélka zapékáme v peci na uhlících, maso tak dostává nádhernou vůni," prozradil Matseushuk.

Kromě stálé nabídky Gourmetguru prostudoval polední menu, které pravidelně nabízí polévku, burger, těstoviny, jedno lehčí jídlo a nakonec nějakou specialitu. Gourmetguru zvolil hovězí burger se sýrem brie a karamelizovanou cibulí podávaný s domácím kečupem a hranolkami, salát Caesar a domácí limonádu.

Let’s Meat

Byl příjemně překvapen nejen cenou (polední nabídka se pohybuje od 99 do 129 korun za hlavní jídlo), ale i chutí. "Maso bereme od prověřených dodavatelů. Například telecí je z Nizozemska, hovězí z Irska. Všechno meleme sami," ubezpečil Gourmetgurua šéfkuchař. Briošky v restauraci nevyrábějí, objednávají je v malé pekárně, která je vyrábí podle vlastní receptury.

Během června restaurace přejde z testovacího provozu do ostrého a spustí on-line objednávky a rozvoz jídla po Praze. Prostorný interiér také čeká ještě několik menších úprav. Už teď ale Gourmetguru může říct, že se mu v Let’s Meat líbí – kromě jídla jej zaujaly také židle v retro stylu, každá jiné barvy i tvaru. Jen moc nerozumí současnému trendu jeleních motivů, který je patrný i v Let’s Meat v podobě velké kresby na zdi.Let’s Meat

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.