Na Letné, jedné z rychle se gastronomicky rozvíjejících čtvrtí, otevřelo moderní bistro. Podnik v Kostelní ulici dostal název Kostelní16 a stejně jako Gourmetgurua zaujal i fotografa Tomáše Třeštíka a režisérku Helenu Třeštíkovou, kteří se usadili u vedlejšího stolu.

Kostelní16, salát červená řepaPodnik upoutá už z dálky sytě modrou barvou dveří i okenic. Zatímco venku pražilo slunce a vzduch houstl, uvnitř vládlo příjemné klima vybízející k posezení. "Otevřeli jsme teprve před pár dny," řekl Gurmetguruovi pohotově sympatický Joao Paul Tessari Villela, který bistro spolu se svou ženou Markétou Černou vlastní. Z Brazílie se do Česka přistěhoval před čtyřmi lety.

18987415 10207652813753511 32599870 oPodnik nabízí především středomořskou kuchyni. Gourmetgurua na jídelním lístku zaujalo tataki z tuňáka, slávky na grilu nebo grilovaná chobotnice.

Z polední nabídky si vybral salát z červené řepy se sýrem halloumi. Plátek lehce grilovaného sýra z ovčího a kozího mléka šel skvěle dohromady s řepou, balsamikovým octem a čerstvou okurkou. Druhá volba padla na flank steak s grilovanou paprikou a pečeným bramborem. Maso bylo šťavnaté a uprostřed růžové, přesně jak si Gourmetguru představoval. Steak doprovázela omáčka z výpeku a červeného vína.

"Steak už bohužel došel, množství ještě nemáme úplně v oku," omluvila se posléze s úsměvem majitelka podniku Heleně Třeštíkové. Stejně jako jídelní lístek se ladí také celý koncept restaurace a ve vnitrobloku roste i venkovní zahrádka. "Hostů máme dost, ale doufáme, že jich bude ještě víc," dodal spolumajitel Kostelní16.Kostelní16

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.