Poslední šance pro italské speciality

Sendvič Krevety Salicornia s mořskou řasou.Do Bageterie Boulevard Gourmetguru čas od času zajde na zapečený croissant, sendvič, bagetu s masem a sýry nebo si vybere z odlehčené Fit Calories nabídky. Sortiment řetězec obměňuje v závislosti na ročním období.

Protože jaro pomalu končí, výměna čeká také speciality z Toskánska a Marche, které pro Bageterii Boulevard připravil šéfkuchař italského bistra La Bottega v pražských Holešovicích Radek Hasman. Ten Gourmetgurua s úsměvem upozornil, že sendvič Krevety Salicornia s mořskou řasou (na obrázku vpravo) či Verde Caprino s kozím sýrem a avokádem si může objednat už jen posledních pár dní.

Burrito Loco chystá vegetariánský hamburger

V menu sítě mexického občerstvení, kterou vlastní Američané Glenn Spicker a Scott Kelly dlouhodobě žijící v Česku, se chystá inovace: vegetariánský hamburger neboli hamburguesa, jak se mexický burger nazývá. A pokud bude mít úspěch, do prodeje přijde i veganská varianta. Receptury jsou ale zatím tajné.

Pro letní období chystá Burrito Loco také několik druhů domácích limonád. Momentálně jich testuje šest, například s příchutí manga či guave. "Příchutě, které zařadíme do nabídky, budou spojené s Mexikem, abychom zachovali jasnou charakteristiku této kuchyně," upozornil provozní ředitel sítě Martin Krupička.

Burrito Loco také 1. února otevřelo první mimopražskou pobočku. Do Plzně zaváží mexické speciality ze svých prodejen v hlavním městě.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.