V pražské ulici Na Perštýně se ve středu 7. června odehrála velkolepá otvíračka Pohostince Monarch. V restauraci s českou a rakousko-uherskou kuchyní připomínají původní tapas bar pouze dekorace v podobě statných býčích hlav.

Gourmetguru nemohl první den "ostrého" provozu v podniku chybětV menu restaurace, za kterou stojí společnost Premier Wines & Spirits (PWS), objevil například paštiku z kachních jater, sledě marinované ve kvašeném zelí, telecí tatarák či konfitované kachní stehno s lokši. "Jsem si jistý, že tradiční kuchyně s moderními prvky hosty osloví," podotkl s úsměvem podnikatel Martin Nejedlý, spolumajitel a hlavní investor PWS.

Jan Volšička, šéfkuchař Pohostince MonarchGarantem a supervizorem obnoveného podniku je šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace Grand Cru Lodecká 4. Ze svého týmu vybral nového šéfkuchaře Pohostince Monarch Jana Volšičku. Ten v minulosti působil mimo jiné v pražské restauraci Gordona Ramsayho Maze, v Hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně či ve steak housu George Prime Steak. Několik let sbíral zkušenosti také ve Velké Británii.

Podle Punčocháře je Jan Volšička kromě tradiční kuchyně rovněž specialistou na steaky, ani ty proto v nabídce Pohostince nechybí. V konceptu tradiční české a rakousko-uherské kuchyně představují moderní prvek. "Byla by velká škoda šéfkuchařovy schopnosti v této oblasti nevyužít," okomentoval přítomnost bifteků Jan Punčochář.

Gourmetgurua obzvlášť potěšil jemný telecí tataráček s kousky kyselých okurek, jež mu dodávaly pikantní šmrnc. Ocenil také vydatnou porci kachní nožky s poctivým lesklým zelím v kombinaci se staročeskými lokši a nadýchané borůvkové vdolky.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.