Restaurace Žebírkov otevřela v přízemí nenápadného a trochu zastrčeného strašnického činžáku v říjnu. Gourmetgurua k návštěvě povzbudilo, že restaurace má slušné hodnocení na sociálních sítích.

Podnik nabízí tři druhy žebírek – vepřová, hovězí a telecí. Servírují se na prkénku ve čtyřech velikostech, podle toho, jak moc chcete "šérovat". Gourmetguru si vybral žebírka telecí, která mu doporučil sympatický šéfkuchař Pavel Šupitar, jenž dříve pracoval v restauracích La Speranza nebo Pivovar Marina.

K žebírkům Gourmetguru zvolil domácí barbecue marinádu, která je velmi lehce pikantní, vařenou kukuřici a salát coleslaw. Jemné maso se krásně rozpadalo a s marinádou tvořilo výtečnou kompozici. Jak prozradil šéfkuchař, telecí a hovězí maso pochází z Nizozemska, vepřové ze Španělska. "Hovězí a telecí jsme v Čechách nesehnali a u vepřového masa je problém v tom, že chovatelé by nedokázali spotřebovat zbytek prasete," dodal spolumajitel Martin Stuchlík.

Ten Gourmetgurua také ujistil, že Žebírkov bude přizpůsobovat nabídku sezoně. Momentálně si tu můžete koupit vakuovaná předuvařená žebra namočená v marinádě, která už stačí jen dát na gril. Na podzim vzhledem k myslivecké sezoně uvažuje šéfkuchař o zařazení kančích žebírek. "Musíme vymýšlet nové věci, aby se k nám stálí hosté vraceli a nepřejedli se našich tří variant," dodal spolumajitel Martin Stuchlík s tím, že Žebírkov by rád časem rozšířil o další pobočky blíže pražskému centru.Telecí žebírka s barbecue marinádou, vařenou kukuřicí a salátem coleslaw.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Napište mi na gourmetguru@ihned.cz.