Našeho experimentu se zúčastnilo 15 kuchařských es a jejich úkol byl jasný: prozradit trojici jmen současných gastronomických talentů do 35 let. Z rozmanité škály věku, stylu i oblasti působení vzešlo sedm více či méně známých jmen. Na mladé kuchaře jsme "zaútočili" s otázkami, které možná nečekali.

Kdybyste se nestal kuchařem, čím byste byl?

Chtěl bych být hercem.

Jaké jídlo ve školní jídelně jste nesnášel, a jaké naopak miloval?

Nesnášel jsem mléčnou polévku s rýží, ta byla k obědu fakt za trest.

Máte svou oblíbenou kuchařku? Teď nemyslím kolegyni, ale knihu.

Mám spoustu kuchařských knih, nejoblíbenější je asi The Flavor Bible od Karen Pageové a Andrewa Dornenburga.

◼ 29 let
◼ Šéfkuchař restaurace Entrée
◼ Doporučili: Radek Kašpárek, Jan Všetečka, Martin Štangl, Jan Horký, Tomáš Popp a Martin Svátek

Chtěl jste se už někdy na kuchařinu "vykašlat"?

Ano, párkrát už mě to napadlo. Tahle práce hodně zasahuje do osobního života.

Existuje jídlo nebo surovina, na které si zatím netroufáte?

Muchomůrka.

Jaký je váš nejoblíbenější kuchařský nástroj?

Lžíce a nůž.

Co podle vás do kuchyně vůbec nepatří, a přesto tam je?

Pinzeta, ta se hodí spíš na trhání obočí.

Jak podle vás vypadá gastronomický hřích?

Asi když si po večerním servise zajedeme s klukama do McDonald's.

Kam byste vzal svou přítelkyni na dobrou večeři?

Šli bychom do Entrée, jako host jsem tam ještě nebyl.

Co si nejraději dáváte k snídani?

Moc nesnídám, ale když už, tak určitě něco sladkého. Třeba vánočku s máslem a k tomu kakao.

Co si myslíte o hmyzu na talíři?

Tomu nefandím.

Řídíte se v kuchyni nějakým mottem?

Silnější pes m*dá. To budeme muset asi vytečkovat, ne?

Jaký jste šéfkuchař?

Pořád ještě začátečník, který se má hodně co učit.

Kolik máte tetování?

Dvě. První je jméno mé dcerky, druhé zeleninový rukáv.

Máte nějakou oblíbenou šéfkuchařku či jinou zajímavou ženu v kuchyni?

Janu Bilíkovou a Kamu.