Našeho experimentu se zúčastnilo 15 kuchařských es a jejich úkol byl jasný: prozradit trojici jmen současných gastronomických talentů do 35 let. Z rozmanité škály věku, stylu i oblasti působení  vzešlo sedm více či méně známých jmen. Na mladé kuchaře jsme "zaútočili" s otázkami, které možná nečekali.

Kdybyste se nestal kuchařem, čím byste byl?

Vybral bych si takové povolání, kde je je zapotřebí manuální činnost. Potřebuji na věci sahat, manipulovat s nimi a mít tak možnost seberealizace.

Které jídlo ve školní jídelně jste miloval a které naopak nesnášel?

Měl jsem oblíbenou rajskou omáčku, vývar s kapáním a buchtičky se šodó. Neznám pocit nesnášenlivosti k jídlu, ale osobně nejím například vařený mák.

Máte nějakou oblíbenou kuchařku?

Například Maze – to byla má první Michelinská kuchařka. Dále mě ovlivnila Eleven Madison Park nebo Pangaea, kterou mám s osobním věnováním od šéfkuchaře.

Chtěl jste se už někdy na kuchařinu "vykašlat"?

Vůbec si nedokážu představit práci mimo kuchyň. Ale je fakt, že tuhle profesi nebudu moct vykonávat celý život. Na otázku, co budu dělat za 30 let, zatím bohužel odpověď neznám.

Existuje jídlo nebo surovina, na něž si zatím netroufáte?

Zřejmě japonská ryba Fugu, která je jednou z nejjedovatějších pochoutek. K její přípravě musíte mít certifikát. Obávám se, že si na ni netroufnu nikdy.