Sendviče a tousty u Libeňského mostu

Bistro s pekárnou Naše Toustárna oslaví v září druhé narozeniny. Gourmetguru se sem vydal za domácím toustovým chlebem, o kterém slyšel pochvalné zmínky. V holešovickém podniku ho však zaujalo také několik druhů bochníků, sladkého pečiva, plněných toustů a sendvičů.

Interiér Naší toustárny je zařízen ke kratšímu posezení, tomu odpovídá snídaňová a svačinová nabídka podniku. Tři kamarádi, kteří s gastronomickým provozem do té doby neměli zkušenosti, podnik vedou s důrazem na pekařinu a vlastní výrobu nabízených jídel. V Naší toustárně vznikají všechny tousty a sendviče, svačinky, limonády, ochucená máslíčka, saláty nebo smoothies.

Gourmetguru si vybral bezlepkový sendvič s rajčaty, mozzarellou, salátem a bazalkovým pestem. Pro ty, kdo mají větší hlad, v Naší toustárně podávají velké zapečené tousty. Nejoblíbenější je podle personálu toust s krůtím trhaným masem a kari-jogurtovou omáčkou, hned po něm toust s kozím sýrem, carpacciem z červené řepy a balzamikovou redukcí.

Novinky v menu jsou vždy přizpůsobené aktuální sezoně. V létě jsou to třeba jahody s kysanou smetanou, panna cotta s chia semínky a mangem, svěží smoothies a zmrzlina. Na podzim a v zimě zase nastává čas makových, švestkových a jablečných dobrot a pečení ořechového chleba a skořicových šneků.

Smoothie recepty

GrepNa úspěch nápojů z rozmixovaného ovoce a zeleniny navázala aplikace Smoothie recepty. Vyvinul ji Vratislav Zámiš, který stojí také za aplikací Koktejly, jež má v Česku kolem 50 tisíc stažení.

Jak Gourmetguru zjistil, v aplikaci je momentálně 70 receptů, které přidávají samotní uživatelé. Ke každému z nich jsou připojeny nutriční hodnoty nápoje, snadno tak odhalíte, jestli vybrané smoothie není lehkou svačinou pouze na pohled. Ingredience, které vám zrovna chybí, také můžete kliknutím přidat do svého nákupního košíku. Aplikace je ke stažení zdarma.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.