Zahradní restaurace Žofín Garden je již řadu let nedílnou součástí pražského kulinárního léta. Jíst s rodinou či přáteli v prostorné a klidné zahradě ve stínu vzrostlých stromů patří k nezapomenutelným zážitkům.

Tip:

Milovníci sladkého velebí obrácený tvarohový dort Žofie, za zkoušku ovšem stojí i dort mrkvový.

V letošním roce vyrukoval tým restaurace Žofín Garden se zajímavou novinkou. Když je dobré počasí, tedy když právě neprší, připravuje se několik jídel z denní nabídky na moderním grilu Ofyr, který v loňském roce představili světu nizozemští gastronomičtí designéři.

Z nabídky:

1. Hovězí hamburger s nakládanou cibulkou, slaninou, chedarem a hranolky

298 korun

jarvis_596f5b8a498e6104b990935d.jpeg

2. Kuřecí steak, restovaný chřest, pečené nové brambory

216 korun

jarvis_596f5b8a498e6104b9909361.jpeg

Grilování před hosty

Jedná se vlastně o mobilní venkovní ohniště obkroužené masivní ocelovou plotnou, kterou rozpálí dřevo hořící uprostřed grilu a na které se peče. Gril umístěný ve volném prostoru umožňuje sledovat kuchaře při práci, a nabízí tak zajímavý kulinárně-estetický zážitek. Proto si většina hostů objednává grilované speciality, buď v podobě "čistých" hovězích či vepřových mas nebo jako poněkud netradiční burger, který se podává v rozpečeném italském chlebu, přičemž se vše, včetně chleba, masa, slaniny či cibule, připravuje přímo před zraky hostů.

Pražská šunka v hořčici

Vedle specialit z grilu funguje stálá "a la carte" nabídka zaměřená na tradiční českou kuchyni, takže nemůže chybět dozlatova pečená kachna či svíčková připravená z loupané plece a servírovaná s žemlovými knedlíky. Z předkrmů doporučujeme pečenou pražskou šunku macerovanou v drcené hořčici a rozmarýnu či tradiční kulajdu s hříbky, zajímavou volbou je také čekankový salát s modrým sýrem a pekanovými ořechy.

Candát na tymiánu

Z hlavních jídel stojí za ochutnání lahodný candát připravený na tymiánovém másle a servírovaný se špenátovými krupkami a omáčkou z rýnského ryzlinku, velký úspěch mají také pečená vepřová žebírka s nakládanou zeleninou. Prostorná zahrada funguje od jara do podzimu, v zimě se restaurace stěhuje do historických prostor paláce Žofín.

Adresa:

Restaurace Žofín Garden

Slovanský ostrov 226
Praha 1
www.zofingarden.cz

Dvě legendy a šampaňské

Na nápojové kartě v Žofíně najdete spoustu zajímavých "věcí". Za zkoušku jistě stojí tmavý a silný ale z produkce renomovaného malého pivovaru Two Tales, stejně jako polotmavá třináctka od Antoše. Mezi víny potěší zajímavé "kousky" z Moravy − ať už je to růžový Zweigelt od Sedláka, Ryzlink rýnský z vinařství Mikrosvín či Cabernet Moravia od Sůkala. A pokud budete mít důvod k oslavě, můžete zvolit nachlazené champagne Philippe Gamet za velmi kulantní cenu 990 korun.

Podívejte se, jak v restauraci Žofín Garden připravují kuřecí prsa na zázvoru:

K obědu či k večeři. Ugrilujte si kuřecí prsa na zázvoru podle šéfkuchařky

Šéfkuchařka Stanislava Marková z Žofín Garden nám ukázala, jak griluje kuřecí prsa. Přílohou můžou být brambory a další zelenina.