I Gourmetguru sem tam opustí rušné velkoměsto a zamíří na čerstvý horský vzduch. O víkendu se vydal do Krkonoš a na zpáteční cestě nevynechal pravidelnou obědovou zastávku ve Vrchlabí. Tentokrát ale stál před volbou, protože jeho oblíbený podnik La Petite France v Krkonošské ulici minulý rok skončil. Nakonec nemusel tápat dlouho – zjistil, že provozovatelé zrušeného podniku Michal Šrámek a Jan Hylmar vedou také nedalekou restauraci Botta Caffe.

Podnik před dvěma lety prošel zásadní rekonstrukcí. Gourmetguru přiznává, že jej nejprve trochu odrazovala skutečnost, že je restaurace součástí místního obchodního komplexu IT centrum Vrchlabí. Přesto se usadil na zahrádce v sousedství malebného zámeckého parku.Botta Caffe

Obsluha byla vskutku bleskurychlá, vzápětí už Gourmetguru usrkával domácí rybízovou limonádu. Jen pohled na obsáhlý jídelní lístek ho znepokojoval: menu, které pokrývalo přibližně třetinu stolu, mělo ještě druhou stranu.

Objednal si zeleninovou polévku minestrone – tradiční italský pokrm, na který neexistuje pevně daný recept a v italských domácnostech se minestrone připravovala zpravidla z toho, co bylo zrovna ve spíži. Zdejší polévka byla opravdu hustá, s výraznou chutí rajčat, bílých fazolí a cukety.

Jako další přistál na stole konfitovaný Top Blade steak z vyzrálého amerického býčka na bramborových haluškách se škvarky. Na první pohled netradiční kombinace Gourmetgurua obzvlášť zajímala. Výsledný efekt byl okouzlující: hovězí loupaná plec se po zakrojení téměř rozsýpala, omáčka z lesních hub jídlo zjemnila a vídeňská cibulka na povrchu dodala křupavý šmrnc.

Kdyby měl Gourmetguru ještě místo na dezert, zamířil by do vyhlášené Kavárny 7 štítů, která se nachází v jednom z nejstarších domů ve Vrchlabí. Provozovatelka Miroslava Gerstmanová zde kromě sladkých a slaných palačinek nabízí také domácí buchty, koláče a další moučníky. Ochutnáte také italskou kávu Nova, která donedávna na českých mlýncích vůbec nefigurovala.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.