Vznikající nymburský sushi bar o sobě dával dopředu vědět hlavně na sociálních sítích a rychle si získával nedočkavé fanoušky. V patnáctitisícovém městě se totiž máloco utají.

Gourmetguru nechal bistru Sushi 4 You chvilku na rozkoukanou, a když pak našel chvilku, vydal se ochutnat sushi na místní Dlouhou třídu. Stojí za ním podnikatelé Alexandro Gjicali a Martin Fiala, který už stejnojmenný japonský bar provozuje také v nedalekém Kolíně.

Nymburská pobočka otevřela 29. června a kromě možnosti vychutnat si sushi na místě nabízí zákazníkům i jeho rozvoz až k domovním dveřím, což v polabském regionu stále není samozřejmostí. Martin Fiala ale podotýká, že lidé zatím chodí spíš osobně a sushi si odnášejí s sebou. Mohou tak pozorovat přípravu jednotlivých menu na vlastní oči, což byla i pro Gourmetgurua zajímavá podívaná.

Sushi 4 YouV nabídce Sushi 4 You najdeme 15 variant pestře složených menu z kousků maki, nigiri, kalifornských rolek či méně známých temaki kornoutků, které mohou hosté párovat s vhodným bílým či růžovým vínem.

Růžové Cuvée MPFR z Modrého Portugalu a Frankovky je sladší a vyniká v něm vůně jahod a lesních plodů, což údajně neobvykle kontrastuje s typickou chutí mořské řasy nori. Bílé Cuvée RVNG z Ryzlinku vlašského a neuburského je zase vyloženě suché, má pikantní kyselinku a není tak komplikované jako jeho "kolega".

Sushi 4 YouOba druhy pocházejí ze speciální edice vín liberecké vinotéky Decanté a autorem etikety je známý umělec a liberecký rodák David Hanvald. Gourmetguru se rozhodl zjemnit žár pikantního wasabi sklenkou bílého a "okamžitý účinek" ho ujistil v tom, že to byl dobrý nápad.

Na přání, pro speciální příležitosti, zde připraví také sushi dort – originální slanou alternativu ke klasickým cukrářským výrobkům. Podle majitelů všechny suroviny putují do provozovny každý den čerstvé. „Co se nesní, musí pryč. Stává se to ale málokdy, a pokud něco skutečně nezpracujeme, bereme si to domů k večeři. Snažíme se neplýtvat jídlem,“ dodává Martin Fiala.