Důraz na jasné chutě, jednoduchost a přímočarost. Taková je filozofie šéfkuchaře komorní restaurace Nota Bene, která patří mezi méně známé, ale o to poutavější podniky metropole.

Novoměstská restaurace Nota Bene hlásí výraznou změnu koncepce. Sympatický podnik, který už před lety začal jako jeden z prvních vařit výhradně z čerstvých sezonních a lokálních surovin, prošel během léta rekonstrukcí a od září se ještě více zaměří na prezentaci ne zcela běžné gastronomie šéfkuchaře Lukáše Nevyjela.

Tip:

Na vinné kartě najdete zajímavá vína z české vinařské oblasti, třeba mělnický Ryzlink rýnský, Pinot Noir či výborná vína z Třebívlic.

Restaurace Nota Bene začala spolupracovat s talentovaným sládkem Jakubem Veselým, a tudíž se bude točit Létající Falkon.

Vládnou čerstvé houby

Mění se i otevírací doba, místo celodenního provozu bude otevřeno od 11 do 15 hodin na oběd a pak znovu od 18 hodin na večeře. Zatímco obědová nabídka moderně pojaté české a evropské kuchyně zůstává, večer bude nově k dispozici precizní čtyřchodové menu, které bude jakousi vizitkou ambiciózního šéfkuchaře.

Sází primárně na čistou chuť pokrmů, v nichž má vyniknout především kvalita surovin, ať už jde o produkty předních českých biofarem, či třeba nabídku lesních hub. Ty v srpnu a září dodává několikrát týdně profesionální houbařka a šéfkuchař má k dispozici nejen oblíbené lišky, ale také třeba hřiby kováře či vyhlášené ryzce.