Pro všechny místní i turisty půjde o jeden z vrcholů letošní kulinární sezony na Šumavě. Vyhlášená restaurace hotelu Kašperk umístěná přímo na náměstí tohoto starobylého města připravila na víkend 23. a 24. září unikátní akci v podobě burgerového festivalu.

Z nabídky:

1. Bull burger, čedar, cibulová marmeláda, slanina

jarvis_59b9449b498e27acb91aec59.jpeg

2. Big boss burger, cibulová marmeláda, volské oko, čedar, slanina, chilli majonéza, portobello žampion

jarvis_59b9449b498e27acb91aec5d.jpeg

3. Burger s pancettou, čedar

4. Spice burger, modrý sýr, jalapeňos

5. Forest burger, portobello žampion, čedar, lanýžová majonéza, pečené jehličí, chorizo, chilli papričky, grilovaná paprika

6. Barbecue burger, klobáska, rajče, ananas, karamelizovaná cibule, barbecue majonéza

7. Vegetariánský burger s pečenou řepou, dýně, portobelo žampion

8. Dětský cheeseburger Kašperk s karamelizovanou cibulkou a majonézou

Maso z vlastní bourárny

Nejde však o náhodu, neboť šéfkuchař podniku Marcel Onder je vyučený řezník a má na starosti také vlastní bourárnu, kde zpracovává a staří hovězí maso v biokvalitě ze šumavských chovů. A protože má dlouholeté bohaté zkušenosti z Irska, jeho hlavním trumfem jsou právě steaky a burgery, připravované z 200 gramů syrového masa. Vedle vynikající chuti kvalitního hovězího masa bude největším zážitkem kreativní dochucení burgerů, v některých případech značně netradiční a překvapivé.