Když s rodákem z Ústí nad Orlicí usedáme k rohovému stolu asijské restaurace Coa, v otevřené kuchyni, kterou máme přímo na dohled, už to vře, syčí a lákavě voní. "Mají to tu lišácky udělané," konstatuje Petr Sýkora při pohledu na menu. "První je uvedená relativně příznivá cena. Jakmile přidáte maso, mění se v taxu Prahy 1."

Pracovní oběd s Petrem Sýkorou, ředitelem Klido.cz
Coa Restaurant Prague

V domě v Revoluční ulici, kde Coa sídlí, jsou podniky seskládané jako tetris. Při troše nepozornosti by stačilo zahnout do sousedních dveří a člověk by se ocitl v restauraci Pizza Nuova. V Coa protínají celý interiér asijské vůně z otevřené kuchyně a pozorovat kuchaře při svižné práci je příjemná podívaná. Jídlo se podává ve stylovém servisu. Díky strategické poloze se Coa stává častým cílem manažerů z centra Prahy, mezi nimi nechybí ani Petr Sýkora.

Oběma nám během dopoledne vyhládlo, a tak se zájmem listujeme nabídkou. Můj společník má spadeno na tradiční vietnamskou polévku pho bo v předkrmové variantě a smaženou rýži s krevetami. Já zase zaostřuji na špízy chicken satay a žluté kari s kuřecím masem a jasmínovou rýží.