Podzimní menu na Žofíně

Restaurace Žofín Garden se pyšní nejen prostorami historické budovy na Slovanském ostrově, ale také šéfkuchařkou Stáňou Markovou. Ta připravila podzimní menu plné vitaminů, které v tomto období tělo potřebuje nejvíc. Jako hlavní suroviny vybrala černou čočku beluga, červenou řepu a dýni.

Gourmetguru se tedy těší především na ragú z černé čočky beluga, která obsahuje dokonce více bílkovin než tofu a k tomu spoustu vlákniny a antioxidanty. Pokrm doplňuje podzimní zelenina, šalotková rýže a pečená rajčata, která dotvoří pestrobarevnou kompozici. Černá čočka doprovází na talíři také filet z candáta společně s máslovou dýní a krémem z červené řepy.

Po Nemléku přichází Nejogurt

Nejogurty se budou vyrábět ve třech příchutích.

Česká firma Nemléko poslední rok a půl nabízí na českém a slovenském trhu rostlinnou alternativu živočišného mléka, nápoj z mandlí nebo máku. Teď přichází s novinkou – v druhé polovině října uvede také Nejogurt. Stojí za ním opět Amálie Koppová a David Balcar a oba věří, že jejich bezlaktózové produkty nabídnou plnohodnotnou alternativu lidem, kteří živočišné mléko konzumovat nemohou nebo nechtějí.