Večer s delikátními ústřicemi a šampaňským

Ústřice si našly cestu i na talíře českých gurmánů a u Gourmetgurua tomu není jinak. Luxusní pokrm v sobě snoubí delikátní chuť, výživné látky a jsou mu připisovány i afrodiziakální účinky. Gourmetguru si ústřice vychutná v sobotu 4. listopadu na tematickém večeru v restauraci Grand Cru, kde je připraví tým v čele se šéfkuchařem Janem Punčochářem. Ústřice se budou podávat od šesti do půl desáté, a to studené i tepelně upravené. Nebude chybět ani nabídka doporučených vín.

Hergetova Cihelna otevřela kavárnu a zavedla tematické vinné degustace

Několik novinek hlásí pražská restaurace Hergetova Cihelna, na níž kromě gastronomie Gourmetguru vždy oceňuje výhled z oken na Karlův most. Zcela novým konceptem je Café Cihelna v horní části restaurace. Hosté si v nové kavárně mohou denně vybrat z čerstvých domácích koláčů nebo dortů. Hergetova Cihelna také před několika týdny zavedla nedělní brunche pro rodiče s malými dětmi a od konce září spustila páteční tematické vinné degustace. Ty vede buď hlavní someliér Eduard Hruška, nebo someliérka Andrea Lahournat. Nejbližšími degustacemi jsou 3. listopadu vína z Řecka, 10. listopadu vína z USA a 17. listopadu ta španělská. Gourmetguru oceňuje pro páteční uvolněný večer vhodnou neformálnost, kdy someliér krátce pohovoří o vybraném vzorku vína a po jeho rozlití nechá společnost, aby se nerušeně bavila.Hlavní someliér Hergetovy Cihelny Eduard Hruška