Kamarádi Denis Havlena a Jakub Špaček si začátkem června otevřeli bar na pražských Vinohradech – a ne jen tak ledajaký (píšeme zde). V Chemistry Baru se ekologicky svítí unikátní kapalinou, která se zabarvuje v reakci na UV záření. Letos na jaře s kapalinou ovládli ostravskou startupovou soutěž.

Chemii přenáší dvojice i do vlastních drinků – zakuřují alkohol, vyrábějí si vlastní sirupy a koktejly servírují v baňkách a pipetách, převlečení za laboranty. Magazín ego! v podniku, kde to doslova kouří kolem, nemohl chybět. A autoři projektu nám ochotně vymysleli luminiscenční drink na míru – na bázi ginu, s hořkostí tonicu a energií guarany.Jakub Špaček (vlevo) a Denis Havlena, zakladatelé Chemistry Baru na Vinohradech.

Ingredience
■ gin The Botanist
■ domácí smrkový sirup
■ domácí extrakt z kůry chiniovníku
■ 1 vejce
■ lístek růže
■ energeticum z guarany

Postup
Do shakeru za pomoci jiggeru odměříme 5 cl ginu The Botanist a 2 cl domácího smrkového sirupu. K tomu přidáme několik kapek domácího extraktu z kůry chininovníku pro dodání lehce nahořklé chuti – chinin je totiž složka dodávající hořkost tonicu a tonic se s ginem velmi dobře snoubí. Chinin má rovněž luminiscenční vlastnosti a díky němu tonic v kontaktu s UV zářením svítí.Drink pro ego!

Dále vezmeme vejce a oddělíme žloutek od bílku, který přidáme do shakeru, abychom po protřesení dostali lehkou pěnu navrch. Na tu závěrem položíme lístek růže, popřípadě citron, který lehce pokapeme energeticem složeným z  guarany, citronu a mandarinky – abychom si při napití užili příjemnou ovocnou vůni. Dozdobit můžeme smrkovým jehličím.Drink pro ego!