Risotto s daňčím karé, restovanými pravými hříbky a bylinkami

V Alforno focacceria italiana na pražském Petrském náměstí připravují pokrmy napříč italskou kuchyní. Pokud se vám při tomto spojení vybaví pouze těstovinové variace a pizza, šéfkuchař restaurace Petr Dlouhý vás přesvědčí, že italská kuchyně je mnohem bohatší. V podzimní sezoně doporučuje ochutnat cizrnový krém s restovanými pravými hříbky na přepuštěném másle a čerstvém tymiánu, vepřovou panenku špikovanou sušenými švestkami a parmskou šunkou s kaštanovým pyré nebo risotto s daňčím karé s pravými hříbky a bylinkami. Chcete si daňka připravit sami doma? Tady je šéfkuchařův recept.

Na 4 porce potřebujete:
■ 360 g kulatozrnné rýže
■ 80 g šalotky
■ olivový olej
■ 0,4 l suchého bílého vína
■ 200 g čerstvých hřibů
■ 8 g česneku
■ 120 g másla
■ 2 g ploché petrželové natě
■ 2 g tymiánu
■ 80 g parmezánu
■ sůl
■ pepř
■ 360 daňčího karé
■ 0,2 l zeleninového vývaru

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se